torstai 22. maaliskuuta 2012

Palettisarja alkaa! 1. osa

Paletit-videosarjan ensimmäisessä osassa kerron, mitkä paletit omistan, vertailen nettikauppoja ja vertailen eBaystä ostettua palettia ennemmin omistamaani Coastal Scents-palettiin.


Taulukko, jossa vertailen eri nettikauppojen palettihintoja ja postikuluja.
Klikkailehan siitä kuvan kohdalta, niin näetkin jotain. ;)


Linkit mainittuihin kauppoihin:
eBay ja halutessa suoraan shimmerpalettihakuun
Coastal Scents ja paletit
BH Cosmetics ja paletit
Pretty ja Coastal Scents
LoveIt ja paletit
Nelly ja paletit
Jeans ja paletitSwatchit.. hankausnäyteet, testilähmäsyt... Jonain päivänä keksin hyvän suomennoksen sanalle 'swatch' ja se tulee olemaan minun kontribuutioni maailmankaikkeudelle. (Kontribuutio löytyy varmaan jo sanakirjasta, joten sen sanan kanssa en pääse loistamaan, ja näin ollen käytän sen vierasperäistä sanasisarta.)

Koska mun Coastal Scentsin paletin värit on väärässä järjestyksessä, niin pari kertaa jouduin tökkäämään sormeni pariinkin väriin, ennen kuin löysin vastaavan.Ylhäällä keskellä CS-väri ja reunoilla hain dupea eBay-paletista. Valkoinen ja muutkin vaaleat sävyt ovat eBay-paletissa hieman kökköräisempiä, eivätkä siis levity yhtä pehmeästi kuin Coastal Scentsin värit. Tosin en ole aina ollut ihan tyytyväinen CS-paletinkaan vaaleiden sävyjen peittävyyteen.
Turkooseissa ja sinisissä ei valittamista kummassakaan paletissa. ;) Tästedes aina CS-värit vasemmalla ja eBayt oikealla.


Tässä kohtaa  CS-paletti näyttää kyntensä. Värit ovat palettien oikeasta alakulmasta. Musta ja jossain siinä vieressä luumun sävy.


Yllätys! Tiedän, että tämä violetti väri on paleteissa olevinaan sama, mutta ne ovatkin sävyltään erilaisia. Pigmenttiä on kuitenkin yhtä paljon. Punaisen kohdalla CS voittaa hankaustestin, mutta luomella olen tyytyväinen kumpaan hyvänsä.Ihan vastaavaa kullankukertavaa vihreää ei eBayn paletista löydy. Ensimmäinen yrittämäni oli liian vaalea ja toinen ei vaan kukerra samalla tavalla. Myös tällä kertaa oikean laidan sävy toimii kuitenkin luomella mielestäni oikein hyvin.


Sininen ja sininen. Näitä kuvia katsoessa tekee mieli julistaa Coastal Scentsin paletti paremmaksi. Kyllä se tavallaan onkin, mutta pidän edelleen kiinni siitä, että käytössä olisin yhtä tyytyväinen oli minulla luomella kumpi sininen hyvänsä.


Tämän sävyn kanssa minulla sitten olisikin jo ongelma eBay-paletin kanssa. Rakastan, siis rrrrakastan vaaleanpunaista (jos et ollut sattunut hoksaamaan aiemmin :P) ja eBay-paletista ei löydy samanlaista hot pinkkiä kuin CS-paletista. Siinä on kaksi tarjokasta (jotka joutuivat nyt kyllä valon armoille pahemmin kuin tuo ylin CS jälki), joista kumpikaan ei ole ihan oikean sävyinen. Enkä ole tyytyväinen levittyvyyteenkään. Jos vaalenapunainen on sinulle tärkeää, sijoita Coastal Scentsiin.
 

Myös tämä lempparisävy puuttuu eBay-paletista. Ihqu vaalean vaalea kulta. Pehmeä. Kaunis. Jotain vähän vastaavaa löytyy, mutta ei yhtä kultaista, ei yhtä pehmeää eikä yhtä rikasta sävyä.

Kuten videollakin sanoin (tai ainakin yritin parhaani mukaan sanoa), eBay-paletilla saa ihan hyvin ja halvemmalla meikattua, mutta joitakin puutteita siinä on verrattuna Coastal Scentsin palettiin.

5 kommenttia:

 1. Tää oli tosi kiva video :) voisitko tehdä jonkunnäkösen videon sun siveltimist ja kertoa että mistä ja minkä merkkisiä siveltimiä tällaisen perusmeikkaajan kannattaisi hankkia :)

  VastaaPoista
 2. Thanks.
  Kaikki (silloin) omistamani siveltimet löytyy näistä videoista: http://kosmetiikkaobsessio.blogspot.com/2010/11/sivellinten-esiinmarssi.html
  Ja sitten perussetti ja lempparisiveltimet tästä postauksesta: http://www.kosmetiikkaobsessio.blogspot.com/2011/10/sanovat-meikkaamistakin.html

  VastaaPoista
 3. Hyvältä vaikuttava sarja :) Kiva että oot nähny vaivaa sen eteen..

  Itse suosin ensikädessä suomalaisia nettikauppoja, mikäli hinta postikuluineen ei ole paljoa kalliimpi, kuin jenkeistä tilatessa, sillä onhan se raha mukavampi jättää tänne Suomeen :p Tulee silti enimmäkseen kyllä tilattua ulkomailta, kun täällä on vielä aika suppeat valikoimat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos. :)
   Totta, ja ainakin itse katselen niin paljon ulkomaisia videoita, että useimmiten niistä keksii jotain, mitä haluta, joten eihän niitä tietenkään Suomesta löydy.

   Poista
 4. Jee jee! Mahtava, erittäin hyödyllinen video! Kiitos! <3

  VastaaPoista

Meikkihuoneen taru päättyy

Käytiin juuri kissan kanssa ulkona kävelyllä. Hani yleensä pelkää koiria, mutta tahtotila kaiketi voitti pelon, sillä tällä kertaa se vain k...