tiistai 23. joulukuuta 2014

Ostoslista Yhdysvaltoihin - suosittelut ja unelmat

Luokkakaverini on menossa Miamiin ja lupasin koostaa hänelle listan meikkituotteista, joita suosittelisin tai ostaisin itse Amerikasta. Minulle tällaisen listan tekeminen tuottaa paljon hupia, koska tykkään listata kosmetiikkaa ja haaveilla siitä. Tässä siis sekä lempparituotteitani, että kulttimaineessa olevia tuotteita, joita en ole (vielä) kokeillut.

1. Urban Decay Eye Primer Potion, Original tai Eden



Itse tykkään Eden-sävystä, koska sen keltainen väri auttaa neutraloimaan luomelta punoituksen. Original on kuitenkin kokemukseni mukaan hieman vähemmän paksu, jos kokee silmämeikin helposti raskaan tuntuiseksi. (Jos ei esimerkiksi käytä kovin usein luomivärejä.)

2. Urban Decay luomiväripaletit

Urban Decayn luomivärien laatu on ehkä kaikista paras - minun mielestäni. Ensimmäinen Naked on mielestäni neutraalisävyisten palettien äiti, ja edelleen sävyvalikoimaltaan kaikkein paras. Jos viehättyy enemmän kylmistä sävyistä, niin Naked 2 on parempi.


Electric-palettia en omista, mutta olen tutustunut siihen näppituntumalla sen verran, että aion sen rahatilanteen salliessa hommata ammattikäyttöön. Loistava pigmentti ja yhdessä paletissa monta supervilliä sävyä väriä vaativiin tilanteisiin.

3. MAC-tuotteet
Koska ne on Amerikassa halvempia. Luomiväreistä suosittelisin erityisesti All That Glittersiä ja Satin Taupea. Secondary recommendations olisivat Wedge, Texture ja Patina. All That Glitters, Satin Taupe ja Patina ovat sävyjä, joita voin kuvailla vain sanomalla, että ne näyttävät luomella hienostuneelta. Jos luomiväri voi näyttää jotenkin erityisen laadukkaalta ja kalliilta ja satumaiselta ja taianomaiselta, niin sillä tavalla nämä sävyt shimmertävät luomella. (pyörittelen itsekin täällä silmiäni kuvaukselleni) Wedge ja Texture ovat lempparisävyjäni, mutta helpommin korvattavissa muilla.
Satin Taupe
All That Glitters


Wedge

Ammattipakkiini hommaisin ehdottomasti sekä huulipunia, että kiiltoja MACiltä. MUFElaisena täytyy sanoa, että heidän huulipunansa ovat varmasti erinomaisen laadukkaita myös, mutta niistä minulla ei vain ole niin paljoa kokemusta ja hintakin on korkeampi - ainakin täällä Suomessa. Jenkkilän hintoja en tiedä.
Huulipunista basic-sävyjä ovat: Myth - supernude, Angel - oiniinnätti vaaleanpunainen, Russian Red - lämminpohjainen matta kirkkaanpunainen hälpälpäl ihana lämminsävyisen ihon kanssa, Rebel - tumma marjaisa violetihko viininpunainen (puuttuu vaan pyöreä, tamminen, kirpakka ja helmeilevä tästä kuvauksesta, jotta voidaan etsiä sitä tuntomerkeillä Alkosta).
Lip Glasseista en osaa sävyjä nimetä, mutta ostaisin pakkiini yhden nuden, yhden vaaleanpunaisen ja yhden tummemmaan punaisen. Miksi? Koska ne ovat ärsyttävänkin tahmeita = pitkäkestoisempia kuin monet muut kiillot.
Pro Longwear -peitevoiteet ovat myös MUST meikkipakissani. Peittää hyvin ja ennenkaikkea kestävät paikallaan. Ihan kaikille eivät kuitenkaan välttämättä sovi, koska silmänalusihosta riippuen voivat näyttää paksuilta ja kuivakoilta.
Siveltimistä erityisesti 239 on the bomb dot f*n com. 217 on toinen, josta omistan useita dupeja, joita käytän joka päivä.

4. NARS
Tältä merkiltä en vielä omista mitään (?? gasp!!), mutta jonain päivänä seuraavat kulttituotteet ja monikansalliset suosikit tulevat kuulumaan valikoimaani: Orgasm-poskipuna, Laguna-aurinkopuuteri ja Sheer Glow -meikkivoide. Näistä olen kuullut k y l l ä s t y m i s e e n  asti, joten jotain taikaa niissä on oltava.




5. !Yksisarvismerkki!, eli Lime Crime


Tästä merkistä minulla on hyvin ristiriitaiset tunteet. Heillä on huulipunasävyjä ja linereita, jollaisia ei ihan joka merkiltä löydy, mutta osuvasti tuossa merkin nimessäkin on tuo Crime-sana. Merkin menneisyyteen nimittäin kuuluu aika kimurantteja juttuja: bloggaajia uhkailtiin oikeusjutuilla, jos he kirjoittivat merkistä epäedullisesti. Lisäksi paljastui, että merkki väitti itse kehittelevänsä luomivärinsä -> kallis hinta, kun oikeasti ne ostettiin tukusta, ja samaa kamaa möivät muutkin merkit.

Muita, joita itse harkitsisin ostoskoriin, mutta en ole kokeillut, joten omalla vastuulla. Kat Von D:n Lock-It Tattoo meikkivoide, Tarten Amazonian Clay poskipunat ja Hourglassin Ambiant Lighting powder kolmen paletin ostaisin ehdottomasti - enkä ole edes varma, että mitä se tekee. Onko se korostuspuuteri? Vai poskipunaa? Vai käykö se koko kasvoille? :D Niin ja tietysti Loracin PRO-paletti, ehkä PRO 2. Myös Loracin Unzipped on ollut mulle pakkomielle jo niin pitkään, ettei mitään järkeä. Ollisin tilannutkin, jos olisi ollut tarpeeksi rahaa siihen + postimaksuihin + veroihin.


Markettipuoli / Ulta

1. NYX Jumbo Eye Pencil, sävy Milk


Minä käytän tätä mattavalkoista mukavan voidemaista kynää luomivärin pohjalla aivan vähän väliä. Erityisesti käytän sitä pikkuisen sisänurkassa ja/tai kulmaluulla antamaan extrakirkkaan pohjan. Lisäksi käytän sitä toisinaan koko luomella, jotta päälle tulevat värit oikein pomppaavat ja erottuvat. Valkoisen päällä muut värit erottuvat enemmän, ja kuiva luomiväri tarttuu voidemaiseen kynäpohjaan intensiivisesti. Käytännössä saman voi melkolailla tehdä valkoisella rajauskynällä, mutta rajauskynät ovat koostumukseltaan kovempia, joten levittäminen on epämiellyttävämmän tuntuista ja hankalampaa saada tasaiseksi. Jumbokynä tarvitsee alle varmistukseksi silmämeikin pohjustusaineen, koska muuten voidemainen koostumus voi saada luomivärit kasaantumaan luomivakoon.
Tästä on saatavana paljon sävyjä, joten jos on tarvetta muun värisille pohjustussävyille, niin go for it.
NYX-tuotteissa saattaa olla muitakin tähtiä. Esimerkiksi Nyxin Butter Glossit ja Butter Lipstickit ovat ollaat kovassa huudossa YouTubella, mutta näistä minulla ei ole omaa kokemusta. Epäilen, että pitkäkestoisista tuotteista ei tässä tapauksessa ole kyse.
Lisäksi silmämeikin pohjustusainetta ja peitevoidetta HD-sarjasta haluaisin kokeilla. Nämä eivät onneksi ole kukkarollekaan kuolemaksi.

2. Maybelline Color Tattoo 
Näitähän saa toki Suomestakin, mutta hinta on paljon kivempi USAssa. Uskoisin sävyvalikoimankin olevan kattavampi. Pakkiin hommaisin perussävyjä, kuten kulta, shimmery taupe, shimmery beige (jota ei muuten ole Suomessa näkynyt), hopea. Toimivat pohjustuksena - nämä ihan yksinäänkin, ja olen käyttänyt myös kuivan luomivärin päällä pienillä alueilla tuomaan hohtoa tai ihan kunnon kultaisen tuikahduksen.

3. Revlon
Revonin Colorstay -meikkivoide on melkein kulttituote. En osaa sanoa, onko kehitys jo kehittynyt sen ohi, mutta jossain vaiheessa se oli THE meikkivoide kestävään meikkipohjaan.
Revlonin huulituotteista (punat ja kiillot) kuuluu myös paljon hyvää.

Nämä jättäisin hyllyyn: CoverGirl -tuotteet. Vaikkakin miksipä ei kun niitä saa aika edullisesti, mutta Lash Blast ripsarin lisäksi mitään oikein tähtituotteita heillä ei oikeastaan ole, ja vähemmän tunnettu fakta on, että meillä Suomessa samat tuotteet tulee Max Factorin nimen ja pakkauksen alla. Eli Lash Blast on sama kuin False Lash Effect.

Mitkä tuotteet olisivat sinulle must-hankintoja Yhdysvalloista?

Kuvat merkkien omilta sivuilta.

6 kommenttia:

  1. Paljonko noi MUFEn huulipunat maksaa Suomessa jos ne on halvempia kuin MACin? :O Olisko jotain jotain suositusta nude/ vaaleanpunaisesta sävystä (tyyliin Myth tai Angel)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on siis kalliimpia kuin MACit. "Kirpaisee enemmän" oli tuo käyttämäni ilmaisu, mutta muokkasin tekstiä, jottei muut saa väärää käsitystä. Pahoittelen. :P

      Poista
  2. Aika mielenkiintoinen toi Lime Crimen historia, kiinnostus heräsi heti :D Mutta olen kade, jos saat ton revlonin meikkivoiteen. Oon siitä unelmoinut niin kauan kuin jaksan muistaa, mutta en vain uskalla netistä tilata. Halvemmat meikit on myös kyllä ihan mahtava juttu!

    http://murehteluonturhaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä voi lueskella lisää Lime Crimesta, jos kiinnostaa http://www.lipsticksandlightsabers.com/2010/01/lime-crime-beneath-glitter.html

      Mulla on ollut tuo Colorstay ja se oli jossain vaiheessa mun lemppari meikkivoide. Harmi kyllä, ettei Revlonia edes ole oikein missään nettikaupassa helposti ostettavissa. ebay on ainoita vaihtoehtoja. :(

      Poista
    2. Ruotsalaisessa eleven.se -nettikaupassa on, mutta en siis ole itse sieltä vielä mitään tilannut, joten en tiedä siitä sen enempää :)

      Poista
  3. Saksalainen nettikauppa Kosmetik4less myy myös Revlonia. Kerran olen tilannut kyseiseltä sivustolta ja hyvin tuli tilaus perille.

    VastaaPoista

Meikkihuoneen taru päättyy

Käytiin juuri kissan kanssa ulkona kävelyllä. Hani yleensä pelkää koiria, mutta tahtotila kaiketi voitti pelon, sillä tällä kertaa se vain k...