lauantai 26. helmikuuta 2011

Noloutta on vanha video

Jösses. Ajauduin katsomaan tätä, kun olin jonkin aikaa selaillut Tubella erinäisiä suomalaisten tekemiä videoita. Multa kysellään silloin tällöin hyviä suomalaisia meikkiguruja. Oikeastaan kysellään HYVIÄ, ja sivulauseessa joku aina välillä onnistuu kutsumaan minuakin "guruksi". Tiedän kyllä sanan hyväksi yleiseksi termiksi sen sijaan, että puhuttaisiin vaikka kauneusvideobloggaajista, mutta silti on sekä omituista että valtava kunnianosoitus, jos minua tituleerataan guruksi. Menen siitä aina hieman löllöksi sisältä. Ei silleen ällösti löllöksi. Niiku pehmoseksi. Voisin harkita tämän tekstin editoimista... :)

Tämä video on kolmas koskaan YouTubelle lataamani video. Sujuvuus on ehkä hieman pikkusen lisääntynyt ehkä.

Elokuulta 2009

Kun kysellään HYVIÄ suomalaisia videopostaajia, niin ei voi kuin sanoa, että jostakin jokainen aloittaa.
Kuvauslaitteet ja editointi on tasoa: tämmöset laitteet ja valaistus mulla on, minkäs teet. 
Havainnoillistaminen ja selittäminen on tasoa: mua jänskättää ja oudostuttaa puhua lasisilmälle.
Meikkaus: näin mä sen teen ja näytän sulle, öö, ei kai täs muuta.
Pääasia kai on, että on intoa tehdä videoita, joita tekemällä oppii lisää ja tottuu olemaan oudoksumatta ja nolostelematta omaa naamaansa ruudulla.
Useimmat suomalaiset tubettajat ovat tupsahtaneet videokartalle aika äskettäin, joten ei oikein voi vaatia, että homma olisi jo hanskassa samalla tavalla kuin kansainvälisillä guruilla, jotka ovat väsänneet videoita vuosia, joilla on varmaan jo useimmilla omat editointiavustajansa ja jotka saavat hommasta ilmaista rahaa tai meikkejä tai mitä nyt saavatkaan. 
Katsojien kommentit on tosi tärkeitä, jotta älyää kehittää hommaa. Tietty rajat tulee jossain vastaan, kuten en aio panostaa tämän harrastukseni audiovisuaalisiin laitteisiin montaa rahaa, koska tämä ei kuitenkaan tuota ainoatakaan rahaa. 
Silti voi sanoa, että miten ois HD-kamera hankintaan luomivärien sijaan..? Kukin videoitsija voi sitten todeta omasta puolestaan joo tai ei. 
Minä voin kertoa, että kamerani on HD, mutta tekee .mov videoita. Editointiin käytän Windows Movie Makeria, joka on kuin .moveja ei olisi olemassakaan, joten joudun kääntämään videot .avi-muotoisiksi, jolloin laatu huononee. Plussana on kuitenkin, että led-näytöstäni kameralle tallentuvasta kimeästä hermoja raastavasta ininästä pääsee eroon samalla kun videot kääntää.

Oma lukunsa on sitten ihmiset, jotka on vaan niin kauniita tai joilla on vaan niin ihana persoonallisuus, että ei haittaa, vaikka he eivät ole koskaan oppineet editoimaan ainoatakaan videota. Jokaista postausta odotetaan tästä huolimatta kieli pitkällä.

Tämä pitkä sepostus on johdanto tämän viikonlopun teemalle: seuraamiani kauneuspostaajia Suomessa ja ulkomailla.

Ketkä on sun suosikkeja??!?
Kuten yksi lemppareistani, petrilude sanoi: "jokainen ja heidän äitinsä tekee nykyään kauneusvideoita YouTubelle". Näin ollen valikoima on liian laaja käsiteltäväksi ja pureskeltavaksi kokonaisuudessaan, joten minäkin haluan kuulla, keihin te olette törmänneet.

3 kommenttia:

 1. Ensimmäinen seuraamaani ja edelleen ykkössuosikkini on MakeupGeekin Marlena. Valtavan kaunis ja taidokas nainen! Tykkään myös julieg713:n videoista ja JenisseMakeupista. Paljonhan tuolta löytyy noita guruja, mutta harvemmin viitsin seurata vain tiettyä henkilöä, tykkään ennemmin etsiä aina tarpeeseeni sopivaa videota.

  VastaaPoista
 2. NiceNice, Täs muuten aika iso pyyntö :'o, nyt ko sul on varmaan taas kertyny meikkejä lisää niin voisikko tehä erikseen videoita että esittelisit yksitellen sun meikkis esim. yhtee videoon huulipunat ja vaik erilliset luomivärit ja paletit ym. Et esittelisit kaikki meikkis yksitellen? Taitaa olla kyllä hiukan iso pyyntö... Ois kiva vaa nähä mitä sulta nyt löytyy.....

  VastaaPoista
 3. Mansikka: Mullekin nuo on kaikki niitä ensimmäisiä joihin törmäsin. :)

  Kiiuli: Voisin mä tehdä tämmöset videot. Mulla on tosin jo aika pitkä lista videoita filmattavana, että en tiedä millä aikataululla näitä kerkeää syntymään, mutta kyllä. :)

  VastaaPoista

Meikkihuoneen taru päättyy

Käytiin juuri kissan kanssa ulkona kävelyllä. Hani yleensä pelkää koiria, mutta tahtotila kaiketi voitti pelon, sillä tällä kertaa se vain k...