lauantai 5. marraskuuta 2011

Meikkivoidetarina: L'Oreal True Match -arvostelu

Heittäydyn tässä aika monisanaiseksi. Sitä tapahtuu mulle usein kirjoittaessa ja sillä on varmaan jotain tekemistä sen kanssa, että olen (enlgannin) kirjallisuudenopiskelija. Jos haluat vain pika-arvostelun, niin lue viimeinen kappale. :)

Tämän tarinan päähenkilönä on L'Orealin True Match -meikkivoidenäyte sävyssä D3 Beige Dore elitaivai W3 Golden Beige. Molemmat lukee näytteessä. Ensimmäinen taitaa olla ranskaa. W viittaisi, että kyseessä on lämmin sävy, eli punapohjainen, paitsi jos kyseessä on eri ajatussysteemi, jolloin lämmin sävy onkin keltainen ja vastaavasti punainen on kylmä. Kun tätä tarpeeksi kauan pyörittelee mielessään, niin ainakin minä olen sitä mieltä, että ne on molemmat lämpimiä, koska kumpikaan niistä ei ole sininen... Surffailusession perusteella on pääteltävissä, että L'Orealilla W eli Warm eli lämmin tarkoittaa keltapohjaista.

Pari päivää sitten postiluukusta tipahti Kauneus & Terveys lehti ja sen välissä oli tämä näyte (sekä suuvesinäyte - ihan kivaa sekin). Koska olin toissapäivänä Halloween-bileissä Snooki, niin käytin sunnuntaina sekä tiistaina itseruskettavaa, joten en ole ihan normaalissa talvenkalpeassa habituksessani tällä hetkellä. Kasvoilta rusketus on kulunut nopeiten, koska sitä puhdistan aamuin illoin aineilla. En tiedä järkyttääkö tämä hygieniafriikkejä, mutta en käytä suihkussa saippuaa koko vartalolle joka kerta peseytessäni, vain joihinkin osiin. Olen niin saakelin kuiva tyyppi, etten halua yhtään ylimääräistä lisäkuivatusta. Olen myös laiska. Lisäksi mulla on saakelin tylsä Nivean suihkusaippua, joka ei innosta lotrailuun. Öö... Niin, meikkivoiteet... Tämä sävy siis on tällä hetkellä täydellisen sopiva kaksi kertaa rusketetun vartaloni kanssa. Kasvoni ovat ehtineet vaaleta. Onkohan kukaan koskaan saanut talviaikaan lehden välistä sopivan sävyistä meikkivoidetta? Testaa nyt niitä sitten... Yleensähän ne on kesälläkin liian tummia.

Tämän värieron perusteella voinkin ilokseni todeta, että voide pysyi kasvoillani koko päivän. Eli kasvoni pysyivät kropan kanssa saman sävyisinä koko päivän. Jopa nenän alla oli suht sama väri kuin muualla kasvoissa, vaikka pyyhinkin nenääni muutaman kerran. Pelkäsin myös, että leukapieleni alkaisivat valkaistua, koska kasvojeni alaosa hankaa kaulaliinaa vasten. Eip.

Olen kerran aikaisemmin ostanut tätä meikkivoidetta pullollisen ja sen kokeilun perusteella jäänyt ihmettelemään, miksi tämä on esimerkiksi Kandee Johnsonin (YouTube-guru) luottomarkettimeikkivoide. Silloin minua häiritsi kovasti se, miten pahasti tämä alkoi päivän mittaan kiiltää. Tällä kertaa en kokenut sellaista ongelmaa. Kasvojeni iho on mielestäni kuivempi kuin edellisellä kokeilukerralla, josta on useampi vuosi, joten tämä varmaan vaikuttaa asiaan. Myöskin puuterina oli tänään L'Orealin True Matchia (my favorite!), joka on parempi kuin silloin todennäköisesti käytössä ollut Rimmel. (Todennäköisesti, koska sitä ostin monta vuotta, koska se oli halpaa, joten todennäköisesti mulla oli juuri sitä juuri silloinkin.) En hauku mitenkään Rimmeliä: sekin on ihan jees, mutta True Match puuteri on bestest ever so far.

Koostumus oli erittäin nestemäinen. Puklautin voiteet pussista kämmenselälle, ja tämä on nestemäisin tällä hetkellä varastoistani löytyvistä noin yhdeksästä meikkivoiteesta.

Puklautin siis pussin koko sisällön ulos kerralla ja käytin siitä noin 75%. Pussissa on 1 ml ja voidaan olettaa, etten saanut siitä ihan kaikkea ulos. Voidaan myös pitää melko varmana, että siveltimenä käyttämäni elf:in puuterisivellin imaisi siitä jonkin verran. Meikkivoidepullossa on hyvin usein 30 ml tuotetta, joten jos ajatellaan, että tusasin noin puolisen milliä naamalle, millä käyttötahdilla meikkivoidepullo kuluisi noin kahdessa kuukaudessa kerran päivässä käyttäjällä, mitä ainakaan minulle ei koskaan ole tapahtunut, niin mulla oli aika hyvä kerros sitä naamalla. Näin käytettynä peittävyys oli erittäin hyvä... Saattoipa tuo lisätä sitä kestoisuuttakin.

True Matchin ideana on, että voide mukautuu oman ihon sävyyn (ja tekstuuriin). Näin olen käsittänyt. Jos olen väärässä, niin mainonta on ollut harhaanjohtavaa ja syytän sitä. Ottaen huomioon, että minä tiedän näistä asioista jo aika paljon, niin kanniskelen silti kotiin vähän väliä väärän värisiä meikkivoiteita. (Mikä siinä on niin vaikeaa? Onko vika minussa vai väärän värisissä voiteissa, hä?) Näin ollen jos tämä voide olisi hieman anteeksiantavampi ja mukautuvampi kuin monet muut, niin halleluja! Niin paljoa se ei mukautunut, että kasvojeni kalvakka sävy olisi valkaissut tämän sävyn matchaamaan niihin, mutta kuten sanoin, se sopi kyllä kellertävään itserusketettuun dekolteeseeni kuin nakutettu.

Peitti. Kesti. Sävy oli hyvä tämänhetkisessä elämäntilanteessani. Näytti hyvältä kuivalla ihollani. Näytteen perusteella tekisi kyllä mieli käydä ihmettelemässä, olisiko tästä saatavilla tarpeeksi kalpeaa sävyä talviminälle. Samaan aikaan omistan nuo 9 muuta ja haluan videoidenikin vuoksi testata aina jotain uutta, joten en ole tästä ihan suorilta marssimassa kauppaan. Kokeilu oli kuitenkin sen verran vakuuttava, että ihme on, jos tätä ei pullo jossain vaiheessa ilmesty kokoelmaani koristamaan.

6 kommenttia:

 1. Hei kuvia sun halloween asusta? Entäs teitkö videoo siitä?(: tykkäilen blogistas ja arvostelu oli hauska!(:

  VastaaPoista
 2. Kiitos. :) Videota en ehtinyt filmata, mutta mietin, josko toistaisin lookin videota varten näin jälkeenpäin. Kameran unohdin ottaa mukaan, joten odottelen, ilmestyykö Facebookiin minkälaista materiaalia.

  VastaaPoista
 3. Oon nyt vähän myöhässä tän kommenttini kanssa, mutta miten paksulta meikkivoide tuntui? Oliko maskimaisuutta? Olen monesti ajatellut True Matchin ostoa, mutta juuri tuo paksuus mietityttää, samoin kuiviin kohtiin kökköytyminen

  VastaaPoista
 4. Tää on ehkä semmonen keskipaksu. Tuntui kevyemmältä kuin diggailemani Maybellinen 24h tai Revlonin Colorstay, mutta oli taasen paksumpi kuin laatikostani löytyvä Lumenen mineral makeup -meikkivoide. (Arvioin tätä tietty nyt siltä pohjalta, että olen tottunut peittäviin meikkivoiteisiin, joten jos on tottunut kevyisiin, niin tunne voi olla hyvinkin erilainen.)
  Testipäivänä mulla oli sitä päällä sen verran tuhti kerros, että ei siitä ihan ohut tunne jäänyt, mutta en silti kokenut sitä maskimaiseksi.
  Kuivia kohtiani en sinä päivänä huomannut ajatella ollenkaan. Joko se ei siis korostanut niitä, tai mulla oli liian kiire huomioidakseni semmosia. :)

  VastaaPoista
 5. Itse kirosin true matchin meikkivoideversion syvälle maanrakoon tuskaillessani sen kanssa loppukesästä :P Oma naama on silloin tummimmillaan ja vaalein sävy oli ihan pirusti liian tumma ja mun yksilö tuntu ihan maalilta koko päivän vaikka kuinka yritti annostella tuhannesosapumppauksia ja laittoi vielä kevyesti sormilla varovasti juuri ja juuri koskettaen mutta silti kauhea maskiolo. Ja se kauhea maalimainen haju! Sain traumat kaikkiin nestemäisiin meikkivoiteisiin :D Tungin yleensä ennen suihkua puoli putelillista naamaan ja kaulaan jotta pääsin siitä eroon xD
  Puuteriversioon taasen rakastuin syvästi, sävy oli ihan erillainen vaikka nimeltä sama(C1) ja käytin sitä parin purkin verran erään ihanan meikkivoiteen kanssa jonka-nimeä-tai-merkkiä-en-muista.

  VastaaPoista
 6. Punaistahan voi olla lämmintä (esim. öljyväreissä kadmium) ja kylmää (alizariini), mutta yleensä suomalainen punertava iho on kylmä. :)

  VastaaPoista

Meikkihuoneen taru päättyy

Käytiin juuri kissan kanssa ulkona kävelyllä. Hani yleensä pelkää koiria, mutta tahtotila kaiketi voitti pelon, sillä tällä kertaa se vain k...